Astrologija

Šta je Astrologija?

 

Da li je ova čudesna veština počiva na predviđanju i  otkrivanju zapisane sudbine i da li možemo poverovati da sudbina svakog čoveka jeste zapisana, unapred određena?

 

Da li astrologija služi da nam jasno kaže šta i kada će se nešto događati i tako nas lišava slobodne volje i lepote izbora?

 

Zasigurno NE!

Raduje me što se nalazimo u jednom novom dobu gde se na astrologiju gleda iz jedne drugačije perspektive koja  joj daje veće značenje čineći je plemenitijom veštinom.

Današnja moderna astrologija mi je daleko bliskija no nekadašnja zastupanja i tumačenja koja su neretko davala čvrste okvire i potvrđivala da je čovek determinisan sudbinom.

Astrologija koju izučavam i primenjujem jeste jedna fantastična veština povezivanja sa kodovima Univerzuma.

Astrologija jeste jezik kojim nam se Univerzum obraća.

Ova veština predstavlja dobar način da se približimo sebi, svojim potencijalima, talentima, da oslušnemo duboko svoju unutrašnjost i naučimo kako da podignemo svoj život na viši nivo, na nivo većeg kvaliteta.

Astrologija nam nudi mogućnost da bolje razumemo kako sebe tako i ljude oko sebe, sve okolnosti sa kojima se susrećemo.

Ona nam pokazuje put našeg aktivnog učešća u sopstvenom životu.

Bez ikakve mistifikacije, astrologija može i te kako biti transparentna veština koja je tu da nam služi, a ne da nas plaši „teškim i fatalnim“ postavkama, već da nam ukaže na više načina kako se našim izborima i odlukama stvari u realnosti i te kako mogu menjati.

 

Čitav životni tok se može izmeniti i preokrenuti u željenom smeru onda kada donesemo odluku da budemo iskreni prema sebi i spremni za ideju da MI određujemo svoj put.

 

Kad god čujem pitanje „Šta mi je zapisano u natalnoj karti“? – moj odgovor sa kojim duboko rezoniram jeste – zapisano je samo ono što TI zapišeš.

Natalna karta jeste zamrznuta slika neba u momentu našeg rođenja i nosi naše kodove, to je naša astrološka lična karta, ali sam pogled na nju i njeno tumačenje već menja stvari.

 

 

 

Određeni izazovni aspekti kod dvoje različitih ljudi rade potpuno drugačije.

Kod nekoga će doista biti odraženi kroz nepovoljna dešavanja, poteškoće, ograničenja, dok će druga osoba svaku „prepreku“ pretvarati u izazov koji je poziv za rast i učenje, pretvarati u svoj osobni projekat i tako uzdizati svoju svest i kvalitet života.

Postoje više povoljni i manje povoljni periodi za određene aktivnosti. Na to nas upućuje Astrologija.

 

Astrologija nam govori KAKO da odaberemo put najveće lakoće, KAKO da obrnemo stvari u željenom smeru, smeru svojih talenata i svoje svrhe.

Astrologijom se podešavamo na svoj jedinstveni kod.

     „Kako gore, tako dole.
     Kako unutra, tako spolja.
    Kako Univerzum, tako i Duša.“

 

U sudbinu kao pojam potpune determinisanosti i predodređenosti ne verujem.

Verujem u postojanje sveobuhvatne inteligencije i savršeni kosmički red sa kojim se možemo povezati kroz jezik planeta koje predstavljaju naše duboke nesvesne delove.

 

Astrološki kodovi su kao mogućnosti i opcije koje postoje, a koje opet MI sami odabiramo.

 

Mi imamo MOĆ kreiranja svojim izborima, svakim jutrom, svakim svanućem.

Da li ćemo pustiti da nas život nosi ili ćemo svojom voljom odabrati destinaciju naše Duše.

Astrologija je svetiljka kojom obasjavama odeljke našeg nesvesnog.

Baš kao što je o tome govorio Karl Gustav Jung koji se i sam bavio proučavanjem astrologije i njenom primenom u psihoterapijskom radu, radi lakše dijagnostike i razumevanja: "Dokle god ne osvestiš nesvesno, ono će upravljati tvojim životom i ti ćeš to nazivati sudbinom".

 

„Astrologija je jezik zvezda. Ako ga govorite, to sa vama komunicira nebo.“

Dane Rudhyar (astrolog)

 

"Astrologija nije proricanje sudbine.

Kao agenti slobodne volje uvek imamo izbor.

Mi obično imamo više izbora nego što mislimo.

Naši horoskopi mogu predlagati mogućnosti koje smo prevideli."

Suzan Miler (astrolog)