Energetska psihologija je relativno novija grana psihologije koja sve više nalazi primenu u svakodnevnom životu savremenog čoveka.

Bavi se izučavanjem energetskih centara (čakre) i energetskih tokova (meridijani tela), omogućavajući da vrlo jednostavnim i laganim tehnikama postignemo stanje balansa, mira i opuštenosti.

Svakodnevnom primenom energetskih vežbi koje u velikoj meri počivaju na sistemu joge, kao i primenom

tehnike tapkanja na istaknutim tačkama meridijana, postižemo jedno fino energetsko pročišćenje

i preusmeravamo energiju da ide u pravom smeru.

 

Danas su stres, umor, anksioznost, depresija, napadi besa, panike, nesanica i osećaj apatije postali široko rasprostranjena stanja koja se prihvataju kao nova normalnost i neizbežnost ubrzanog tempa života.

To ne mora biti tako!

Ne moramo sebe osuditi na konstantni tinjajući stres i grč u telu, na strah i paniku, osećaj bespomoćnosti i bezizlaznosti.

 

Kao neko ko je sa 14.godina uplovio u svet joge, oduvek sam osećala, a kroz život to i potvrdila, da se istinske promene i transformacije dešavaju unutar nas samih, unutar naših dubina.

Postoji toliko tehnika samopoći i samorazvoja, koje su danas dostupne i kod nekoga će one raditi, dok kod nekoga neće, jer nije sve za svakoga.

 

Energetska psihologija i njene delotvorne tehnike su definitivno my cup of tea.

Jednostavne su, ne zahtevaju puno vremena, a toliko su lekovite.

Njihovom svakodnevnom primenom, možemo veoma brzo osetiti prve rezultate.

Svega 15 – 20 minuta dnevno je dovoljno da se energetski postavimo u željeno stanje, stanje manje reaktivnosti na spoljna dešavanja, stanje većeg prihvatanja, tolerancije i razumevanja... stanje MIRA.

 

Energetska psihologija nam omogućava da steknemo uvid u poreklo našeg problema, a potom da kroz prihvatanje sebe i stanja u kojem se trenutno nalazimo, preusmerimo našu energiju da radi za nas.

 

Čovek pored fizičkog i mentalnog dela, poseduje energetski deo i u njemu su takođe sadržane sve proživljene emocije, stanja, traume, iskustva.

Ono što je posebno izdvaja Energetsku psihologiju i njene tehnike u odnosu na neke druge, jeste njeno nastojanje da se povežu Um i Telo unutar čoveka pri čemu se zasigurno postiže povećanje stepena svesnosti, a samim tim  čitav životni tok biva usmeren u željenom pravcu.

 

Suština Energetske psihologije jeste usklađivanje naših misli, emocija i fizičkog tela kroz oslobađanje od različitih neprijatnih ili potisnutih sadržaja, izmena navika i uverenja koje nam ne služe, što predstavlja jedno sveobuhvatno isceljenje čoveka na svim njegovim nivoima.

"Da bismo mogli da širimo radost, mora nam najpre srce biti radosno."

Karl Gustav Jung

Flower in Sunlight

Energetska psihologija