O meni

 

Doživotni zaljubljenik u ideju o ljubavi, tragač za jezikom duše.

Pronalazač sopstvenog srca u grudima mnogih.

Slavim čiste i hrabre odluke i nazdravljam u čast svima koji Srcem žive.

Vođena sam željom da probudim i inspirišem sva usnula srca koja drhte pred čeličnim umovima, strepeći da žive punoću, strahujući za sutra bez jasne vizije van okvira i ustaljenosti.

Ne plašite se.

Izvan ograničavajučih linija i kalupa moranja što neki podjednako uplašeni ljudi nametnuli su, buja prekrasno izvorište slobodnih i nepoznatih šansi koje čeznu da se mi njima prikažemo.

Kreativnost je najlepše lice svakog Čoveka.

Živeti jedinstvenu svrhu i talenat koji smo dobili na dar je ponuda koja se ne odbija.

Sloboda nas treba podjednako kao i mi nju.

I srcu našem potrebni smo, celoviti i spremni da saslušamo njegov glas koji nosi tajne večne radosti, tajne koje nas povezati mogu sa očima drugog čoveka i umnožiti lepotu zenica.

Kao što možete primetiti, poeta sam, pisanje je moja strast i volim da poruke prenosim ljudima putem pisane forme. Ona mi daje slobodu u izražavanju i moj je način kreiranja.

 

Pisanjem osećam sebe i ljude oko sebe.

Učenik sam i Ronilac, ona koja roni kroz sopstvene dubine, spremna da do dna okeana svojih emocija dođe.

Proces kao i život nikada ne staje, uzdizanje svesti, pomeranje granica, proživljavanje svega naučenog i integrisanje, stalna spoznaja poruka koje dobijamo iz nas samih, a onda i čitavog Univerzuma, sve je to moj put, put koji sam odabrala, da učim i spoznajem, da delim i pomažem drugim ljudima u njihovim procesima.

 

Da inspirišem druge na rad na sebi, na život iz Duše, a ne iz moranja, nametanja i utabanih staza, da ih podstaknem na otkrivanje njihovih jedinstvenih talenata, da ih podsetim da je moguće da prihvatimo sebe i svoje emocije i da tek tada kreće prava zabava i nežnost prema sebi.

Obožavam transformativne procese.

Ranije sam ih se plašila.

Plašila sam se promena i bivala sklona da se grčevito držim trenutnog stanja, pa makar bilo i loše po mene.

Sada znam da je promena jedino sigurno dešavanje u ovom životu i ovom Univerzumu.

Više ne vezujem pojas kada vozim svoj život jer imam poverenja u svoje srce i njegove odluke.

Znam da smo MI ti koji biramo da li ćemo ići determinisani spoljnim okolnostima (ono što nazivamo sudbinom) ili ćemo preuzeti odgovornost za sebe, svoj način sagledavanja realnosti i stvaranja iste po našim merilima.

Za to je potrebna hrabrost, hrabrost da upoznamo sebe i da se prigrlimo, da ne pristajemo na manje od naših istinskih želja i ciljeva zbog prividne sigurnosti i ustaljenosti.

Bila sam hrabra više puta. I onda kada sam osećala da me svi mogući strahovi obuzimaju, nastavljala sam hrabro da ronim, jer srce ne treba zauzdavati.

 

Nismo tu da budemo neispunjeni, nesrećni, nezadovoljni, nismo došli na ovaj svet i u ovo telo da preživljavamo, došli smo da ŽIVIMO.

Da ŽIVIMO svoju MISIJU i SVRHU.

Da upoznamo sve delove sebe i to podelimo sa celim svetom.

 

To vam od sveg srca i najvećih dubina duše, istinski želim.

S Ljubavlju,

Ana